Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Ford helpt jongeren veilig rijden

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-06-2014

Het Ford 'Driving Skills for Life' komt naar België. Dat is een programma om jongeren van 18 tot 24 jaar te helpen hun rijcapaciteiten te verbeteren. Het bestaat al meer dan tien jaar in de Verenigde Staten.

Het Ford-programma 'Driving Skills for Life' bestaat in de Verenigde Staten sinds 2003, in Azië sinds 2008 en in Europa sinds 2013. Al meer dan 100.000 jongeren tussen 18 en 24 jaar leerden er hun rijcapaciteiten perfectioneren. De eerste opleidingen in België vinden plaats van 23 tot 24 augustus voor Nederlandstaligen en van 18 tot 19 oktober voor Franstaligen, telkens op de Ford Proving Grounds in Lommel (Limburg). Deelname is gratis, na inschrijving, en toegankelijk voor alle jongeren met een rijbewijs B. De invoerder organiseert zelfs een pendeldienst met bussen van in diverse grote steden.

De jongeren die deelnemen aan de stage worden gesensibiliseerd rond de grootste risico's voor beginnende bestuurders: het herkennen van gevaarlijke situaties, de voertuigbeheersing, het inschatten van snelheid en afstand en afleiding aan het stuur. De initiatiedagen genieten de steun van het BIVV, Touring en de VAB en gaan ook over de capaciteiten die je nodig hebt om veiliger de weg op te kunnen. Per dag zijn zo'n 120 tot 130 plaatsen beschikbaar. En Ford hoopt het programma te herhalen in 2015, tegen dan misschien zelfs op meerdere locaties.

Meer informatie op www.forddsfl.be.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten