Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Ford Mondeo, Lease Car of the Year 2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-04-2015

De Ford Mondeo kreeg de titel van de Lease Car of the Year 2015. In een aantal subsegmenten gingen prijzen naar de BMW 2-Reeks Active Tourer, de Land Rover Discovery Sport en de Mazda 2.

Zoals elk jaar verkiest leasebedrijf Alphabet de Lease Car of the Year. Voor deze 23ste jaargang wist de Ford Mondeo de jury te verleiden, die bestaat uit 12 leden. Daaronder vinden we vlootbeheerders, autojournalisten en experts uit de sector. De berline won de hoofdprijs en was ook de winnaar in zijn subcategorie Business+. De juryleden vielen niet enkel voor de auto zelf, maar ook voor zijn gebruikskost, zijn lage VAA (Voordeel Alle Aard) en zijn verbruik.

In de andere categorieën verkoos de jury de Mazda 2 als de beste lease-auto in het Economy-segment en loofde het de Japanner om zijn rijgedrag en zijn afwerking. De BMW 2-Reeks Active Tourer, het Beierse busje, werd beloond in het onderdeel Business om zijn comfort en dynamische rijgedrag, met als bonus de beste TCO (Total Cost of Ownership, totale gebruikskost over de hele levensloop). De Land Rover Discovery Sport kwam als winnaar uit de bus in de groep Executive dankzij zijn “verbruik en zijn veelzijdigheid”.

De verkiezing staat open voor auto's die in België op de markt waren tussen 1 februari 2014 en 31 januari 2015. De jury moet uiteraard rekening houden met hun potentieel voor bedrijfsvloten. Elk van de juryleden kon tests op de openbare weg uitvoeren, die voor 30 procent op het eindresultaat doorwegen. Andere criteria zijn de kwaliteit van de invoerder en van het dealernetwerk (20 procent), en dan zijn er nog een hele resem randcriteria, samen goed voor 50 procent van de punten, zoals het verbruik, de CO2-uitstoot, de veiligheid, het VAA en de TCO.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten