Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Games en Multimedia / Google Android Auto voor het eerst gebruikt door Hyundai

Geschreven door David Leclercq op 28-05-2015

De Hyundai Sonata wordt de eerste auto die is uitgerust met het infotainmentsysteem van Google, een interface met de naam Android Auto.

Hyundai heeft aangekondigd dat het de eerste constructeur ter wereld wordt die uitpakt met het infotainmentsysteem Android Auto van Google, in de Sonata. In die auto koppelt de gebruiker zijn Android-smartphone (vandaag zo'n 80 procent van de markt) aan het boordsysteem, waarna hij toegang krijgt tot een hele resem applicaties en diensten, maar dan wel op een veilige manier. Dat betekent dat apps die te gevaarlijk worden geacht om te worden gebruikt aan het stuur worden geblokkeerd.

Het gaat dus om een totaal ander systeem dan het MirrorLink, dat een protocol is waarmee je de menu's van je smartphone kan kopiëren op je boordscherm, maar dat tot op heden heel wat bugs heeft gekend en dus maar moeilijk gelanceerd geraakt. Hyundai benadrukt dat Android Auto (dat de radio, de eigen muziek, de telefoon, de navigatie enzovoort aanstuurt) geleidelijk zal worden uitgerold naar andere modellen. De Koreaan geeft verder aan dat het later ook het concurrerende systeem gaat aanbieden, het Carplay van Apple, dat compatibel is met iPhones.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten