Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Google gaat zijn zelfstandige auto de weg opsturen

Geschreven door David Leclercq op 18-05-2015

De zelf ontwikkelde zelfstandige auto's van Google mochten tot vandaag enkel op een afgesloten wegje rijden. Vanaf deze zomer worden ze echter in het dagelijkse verkeer losgelaten.

De eivormige Google Cars zijn klaar voor het grote werk. Deze zomer mogen ze hun testpistes verlaten en zich op de openbare weg wagen. Op de blog van de internetreus verklaarde projectleider Chris Urmson: “deze zomer zullen enkele van onze prototypes de testpistes inruilen voor de wegen van Mountain View, Californië, met onze testingenieurs aan boord”. Dat betekent echter nog niet dat de karretjes klaar zijn om van San Francisco naar New York te rijden. Daarvoor zijn ze technisch nog niet klaar en ze mogen wettelijk gezien ook enkel rondrijden in Mountain View, het stadje waar Google gevestigd is, zo'n 50 kilometer bezuiden San Francisco.

De Google Cars werken met dezelfde technologie als de vloot van zelfstandig rijdende Lexus-modellen waar de constructeur al langer mee test en die al meer dan 1,6 miljoen kilometer op de openbare weg aflegden. Die afstand komt overeen met wat de gemiddelde Amerikaan op 75 jaar rijdt. De kleine Google Cars beginnen echter erg bescheiden, want aanvankelijk is hun topsnelheid begrensd op 40 km/h. Eerst wil Google zien “hoe de gemeenschap deze auto's ziet en erop reageert” en “de nieuwe uitdagingen ontdekken die uniek zijn voor zelfstandige auto's”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten