Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Groot veiligheidstestcentrum in Zweden

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-08-2014

In de rand van Göteborg (Zweden) is het nieuwe testcentrum AstaZero geopend, dat vaak door Volvo zal worden gebruikt. De infrastructuur is gericht op technologie om ongevallen te voorkomen.

In Zweden heeft zopas AstaZero zijn deuren geopend, een automobiel testcentrum gericht op verkeersveiligheid. Het gloednieuwe complex neemt zo'n twee miljoen vierkante meter in, waarvan 250.000 vierkante meter met asfalt is bedekt. De bouw ervan kostte bijna 54,5 miljoen euro (500 miljoen Zweedse kroon). AstaZero is het resultaat van een samenwerking tussen de autosector, de academische wereld en de Zweedse overheid. Volvo is een van de belangrijkste partners en spelers van het project.

AstaZero heeft onder meer een 5,7 kilometer lange 'snelweg', een viervaksbaan, een snelheidszone met een diameter van 240 meter in het midden, een stadszone met vier gebouwen en wegen met verschillende breedte, verder nog trottoirs en fietspaden en ten slotte een wegstrook met obstakels, kruispunten en verwisselbare signalisatieborden. De infrastructuur zal vooral worden gebruikt door Volvo, maar is ook beschikbaar voor andere constructeurs en bedrijven die technologie ontwikkelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook de overheid en diverse instituten en universiteiten zullen er gebruik van maken.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten