Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Grote SUV voor Volkswagen in 2016

Geschreven door David Leclercq op 15-07-2014

De kogel is door de kerk: er komt een productieversie van Volkswagens conceptcar CrossBlue, een grote SUV.

In Europa, Zuid-Amerika en zelfs China gaan de zaken erg goed voor Volkswagen, maar in de Verenigde Staten heeft het Duitse merk het nog altijd moeilijk om echt door te breken, zelfs sinds de introductie van de Jetta als rechtstreekse rivaal voor de Toyota Corolla. Daarom heeft Martin Winterkorn, algemeen directeur van de groep, aangekondigd dat hij de investeringen in de VS gevoelig zal opdreven, met name in de fabriek van Tennessee. Die krijgt 900 miljoen dollar om een grote SUV te bouwen waarvan op het jongste salon van Detroit al een prototype onthuld werd.

Hybride met 7 zitplaatsen

De grote baas van Volkswagen maakte geen geheim rond dit nieuwe model, dat in de loop van 2016 op de markt zou moeten komen, en liet weten dat de nieuweling tot zeven plaatsen zou bieden en dat er ook een hybrideversie. Die wordt aangedreven door een 2.0 TDI van 190 pk die wordt bijgestaan door twee elektromotoren, eentje van 54 pk voor de vooras, tussen de motor en de versnellingsbak met dubbele koppeling, en een exemplaar van 114 pk op de achteras, zodat de auto over vierwielaandrijving beschikt. Alle motoren samen zijn goed voor 300 pk, een vermogen dat de gemiddelde Amerikaan wellicht interessant zal vinden.

Met zijn lengte van bijna vijf meter kunnen we de CrossBlue - de naam van de productieversie is nog niet bekend - moeilijk klein noemen. Integendeel, en dat is precies de reden waarom zijn komst naar Europa onzeker is, al weten we dat het model nog altijd afgeleid is van het modulaire MQB-platform dat ook gebruikt wordt door de Golf. Met deze nieuwe grote SUV hoopt Martin Winterkorn tegen 2018 de verkoop van de groep in Noord-Amerika (Audi en Volkswagen samen) te laten stijgen tot meer dan een miljoen exemplaren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten