Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Honda Legend, hybride vlaggenschip met vier motoren

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-11-2014

De vijfde generatie van de Honda Legend komt er enkel als hybride en beschikt over niet minder dan drie elektromotoren. Dit vlaggenschip zit tjokvol toptechnologie... maar komt niet naar Europa.

De nieuwe Legend, Honda's topmodel, komt in januari uit in thuisland Japan - meteen de enige markt waar hij te koop wordt. Hij is er enkel als hybride, waarbij hij een 3.5-V6 op benzine paart aan drie elektromotoren, waarvan één voor ieder achterwiel. Op die manier beschikt de Legend meteen over vierwielaandrijving en een vectoriële verdeling van het koppel over de achtertrein. Als overbrenging doet een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verhoudingen dienst. Het totale maximumvermogen bedraagt 382 pk en Honda belooft een gemiddeld verbruik van amper 5,95 l/100 km (volgens de Japanse normcyclus).

Als paradepaardje van de Japanse constructeur verwaarloost de Legend ook zijn technologische kantje niet. Zo kan hij rekenen op ledkoplampen om de weg voor de auto efficiënter te verlichten. Bovendien wijdt hij het nieuwe Sensing-veiligheidssysteem in, met een afstandscontrole die desnoods zelf uitwijkt. Deze technologie maakt gebruik van een microgolfradar in het radiatorrooster en een camera achter de voorruit. Op basis van die gegevens zendt de auto in eerste instantie een waarschuwing, om vervolgens indien nodig zelf in te grijpen op de remmen, het stuur en/of het gaspedaal.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten