Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Jaguar koopt 543 collectiewagens

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-08-2014

De afdeling Special Operations van Jaguar heeft de volledige collectie van James Hull gekocht. Deze privéverzamelaar had 543 auto's in zijn bezit, voornamelijk van Britse makelij, waaronder meer dan 130 Jaguars.

Jaguar heeft zijn patrimonium flink uitgebreid. Het merk heeft zopas de 543 auto's gekocht uit de collectie van James Hull, een bijzonder rijke tandarts uit Londen die de wagens van de hand moest doen omwille van gezondheidsredenen. Het zou gaan om de grootste privécollectie van oude Britse auto's ter wereld. Ze omvat meer dan 130 Jaguars, waaronder een vooroorlogse SS100, een XK120 die gemaakt is van een zeldzaam lichtmetaal, een XKSS, enzovoort. Verder zijn er nog zo'n 400 exemplaren van andere Britse merken, zoals Aston Martin, Austin-Healey, Bentley, MG, Mini, Morris, Rolls-Royce, Sinclair, Triumph, enzovoort.

Aangezien sommige van deze auto's uniek zijn of bekende eigenaars hebben gehad, heeft Jaguar minstens 100 miljoen Britse pond betaalt voor de hele collectie (zo'n 125 miljoen euro), die natuurlijk zijn waarde heeft als cultureel erfgoed. De auto's zullen nu worden gebruikt voor historische evenementen en marketingactiviteiten. Ze zullen worden vertroeteld in een nieuw Jaguar-gebouw dat bestemd is voor oude voertuigen. Daar zullen klanten ook terechtkunnen voor onderhoud- en restauratiewerkzaamheden aan oude Jaguars.

Bekijk hier een (Engelstalig) interview met James Hull te midden van zijn collectie:

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten