Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Jaguar Land Rover gaat modellen assembleren in Oostenrijk

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-07-2015

Jaguar Land Rover, dat in volle ontwikkeling is, heeft fabrieken nodig, want die in Groot-Brittannië zitten bijna aan hun maximumcapaciteit. De Brits-Indiase merken hebben een akkoord gesloten met het Oostenrijkse Magna Steyr.

Jaguar Land Rover doet een beroep op Magna Steyr om te anticiperen op een toekomstig productieprobleem. Het aanbod aan modellen is namelijk geëvolueerd, met de komst van de Jaguars F-Type en XE, de Land Rover Discovery Sport en de Range Rover Evoque. Een tiental andere modellen zitten nog in de pijplijn, zoals de F-Pace. De drie fabrieken in Groot-Brittannië zitten dan ook bijna aan hun maximumcapaciteit. Er is wel een fabriek in aanbouw in Brazilië en een joint venture met Chery voor de Evoque in China, maar dat volstaat niet.

Oostenrijkse optie

Daarom werd gekozen om productie uit te besteden aan Magna Steyr. Dat Oostenrijkse bedrijf werkt regelmatig samen met grote constructeur. Zo heeft het bijvoorbeeld Aston Martin Rapides, BMW X3's, Jeep Grand Cherokee's, Mini Countrymans, Peugeots RCZ en Saab 9-3 Cabrio's gebouwd. Jaguar Land Rover ging bij het in Graz gevestigde bedrijf te rade om zijn productiecapaciteit op te krikken als gevolg van de uitbreiding van zijn aanbod en een verdubbeling van zijn verkoop op vijf jaar tijd. Bovendien is het voordeel van deze werkwijze dat de samenwerking makkelijk kan worden stopgezet wanneer alles toch niet zou lopen zoals gepland.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten