Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Jaguar Land Rover opent site in China

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-10-2014

Jaguar Land Rover gaat verschillende van zijn modellen in China assembleren voor de lokale markt, te beginnen met de Range Rover Evoque. Het Brits-Indische merk heeft een fabriek gebouwd samen met Chery.

Jaguar Land Rover heeft zopas een nieuwe fabriek ingewijd in Changshu, ten noorden van Shanghai (China). De site van 400.000 vierkante meter is de eerste fabriek van Jaguar land Rover buiten het Verenigd Koninkrijk, buiten een assemblagesite in het Indische Pune. Om voet aan de grond te krijgen in China heeft het Brits-Indische merk een joint venture opgezet met de plaatselijke constructeur Chery Automobile Company. Samen hebben ze 10,9 miljard yuan geïnvesteerd (1,4 miljard euro).

Het eerste model dat er van de band zal rollen, is de Range Rover Evoque. Tegen 2016 zullen er drie modellen worden gebouwd. Het streefdoel is een productie van 130.000 stuks per jaar bestemd voor de Chinese markt. Om de fabriek te bevoorraden wordt op de site van Changshu ook een nieuw atelier voor aluminium koetswerken gebouwd, het eerste in China. En Jaguar Land Rover wil het daar niet bij laten. De groep heeft al aangekondigd dat het zijn internationale activiteiten wil uitbreiden met een project in Brazilië. Al deze fabrieken komen bovenop de drie vestigingen in Groot-Brittannië

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten