Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mazda 2 op elektriciteit

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-12-2009

Mazda levert drie Demio's (die bij ons Mazda 2 heten) aan de Japanse stad Tsukuba. Die bouwt ze om tot elektrische auto's voor een stadsmobiliteitsproject.

Mazda is meegestapt in het stadsproject van Tsukuba, nabij Tokio, om zelf ervaring op te kunnen doen met het dagelijkse gebruik van elektrische auto's. De constructeur levert drie Demio's aan de ploeg van het Tsukuba Environmental Style Test Project. Die gaat batterijen en een elektromotor in de auto's inbouwen. De Mazda-ingenieurs volgen het hele project van zeer nabij op en helpen waar ze kunnen. Op die manier hoopt de Japanse constructeur snel veel ervaring op te doen in de ontwikkeling van elektrische modellen.

Het project in Tsukuba gaat van start in maart 2010. Vanaf dat moment zal de stad in de omgeving van Tokio tests uitvoeren met elektrische mobiliteit op diverse niveau's. Zo zullen allereerst de batterijen worden omgewisseld met een vanop afstand bediend systeem. De elektriciteit in de batterijen die worden ingeslagen in speciale herlaadstations, wordt gewonnen met zonnepanelen. En ten slotte hoopt de stad een heel autodeelproject op te starten dat wordt beheerd door tankstations. Daaraan gekoppeld wordt gestudeerd op een automatisch betaalsysteem met een magneetkaart, te gebruiken aan de snellaadzuilen en de autodeelcentra. Naast Mazda en heel wat andere deelnemende bedrijven, is ook de Noorse specialist van elektrische auto's Th!nk een opvallende partner van Tsukuba.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten