Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Mégane Belgische nummer één in 2009

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-07-2009

De Renault Mégane was tijdens de eerste zes maanden van dit jaar de meest ingeschreven auto in ons land, voor de VW Golf en de Peugeot 207.

In de eerste zes maanden van 2009 werden er in België 9.812 nieuwe Renault Méganes ingeschreven, waaronder 88,5 procent met dieselmotor. In dat cijfer zijn wel alle Scénics opgenomen. Op de tweede plaats, maar op ruime afstand, vinden we de VW Golf (7.564 stuks, 84 procent diesels), gevolgd door de Peugeot 207 (7.413 exemplaren, 66 procent diesels). De toptien wordt vervolledigd door de Ford Fiesta, Citroën C4, Audi A4, Opel Astra, Citroën Berlingo, Ford Focus en Citroën C3.

Nog verder zien we de Opel Corsa, Renault Clio, Volkswagen Polo, BMW 3-Reeks en Peugeot 308. Dan pas komt de enige Japanner in de toptwintig: de Nissan Qashqai, met 4.431 inschrijvingen. De Peugeot Partner, Audi A3, Seat Ibiza en BMW 1-Reeks maken de toptwintig compleet. Uit die cijfers blijkt niet alleen dat de Belgen tuk zijn op Franse en Duitse auto's, ze tonen ook de verdieseling in ons land aan: 75,8 procent van de nieuw ingeschreven auto's uit deze toptwintig rijdt op diesel.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten