Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Minder doden op Belgische snelwegen en gewestwegen

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-05-2015

In 2014 vielen er op de snelwegen en gewestwegen in ons land 100 dodelijke slachtoffers te betreuren bij verkeersongevallen. Dat is beduidend minder dan de 131 van drie jaar geleden.

Uit de cijfers die de federale politie bekendmaakte, blijkt dat het aantal zwaargewonde en dodelijke slachtoffers op onze snelwegen en gewestwegen - samen goed voor een lengte van 2.100 kilometer - op drie jaar tijd sterk gedaald is. In 2014 vielen er nog 484 zwaargewonden te betreuren, terwijl dat er in 2011 nog 1.125 waren. Meer algemeen nam ook het aantal ongevallen met lichamelijk letsel af, van 4.099 naar 3.403. Daarbij waren relatief gezien wel meer inzittenden betrokken, want het aantal lichtgewonden bleef min of meer stabiel: 4.687 personen in 2014, tegenover 4.714 in 2011.

Volgens de ordediensten is de afname van het aantal (dodelijke) ongevallen te danken aan een uitgebreidere controle op overdreven snelheid en dronken rijden en aan de nieuwe meettechnieken. Ook de aanpassing van de weginfrastructuur zou mee aan de basis liggen van deze daling. En ten slotte haalt de politie haar extra inspanningen qua preventie en haar efficiëntere interventies aan. Geen woord daarentegen over de steeds grotere aandacht bij de autobouwers voor de actieve en passieve veiligheid van hun modellen...

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten