Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Nieuwe naamgevingspolitiek bij Mercedes

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-11-2014

Vanaf 2015 gaat Mercedes een nieuwe naamgevingspolitiek toepassen op zijn modellen. Alle SUV's worden GL's en de logo's 'BlueTec' en 'CDI' verdwijnen. De naam Maybach keert terug, op een extra luxueuze S-Klasse.

Vanaf 2015 verandert de naam van de Mercedes ML in GLE. Alle SUV's van het merk met de ster zullen dan een lettercombinatie hebben die begint met GL, gevolgd door een letter die aangeeft in welk segment het model opereert. Zo is de GLA nu al de GL-versie van de A-Klasse. Hetzelfde geldt voor de vierdeurscoupés CL (CLA, CLS) en de roadsters SL. Maar verder houdt Mercedes wel vast aan de klassieke benamingen A-, B-, C-, E- en S-Klasse. Er komt een S-Klasse Maybach, de meest luxueuze versie van het gamma.

Ook voor de motorversies worden andere etiketten gebruikt. Alle diesels zullen vanaf 215 eenvoudigweg 'd' heten, in plaats van CDI of BlueTec. Plug-in hybride en elektrische modellen krijgen een naam met een 'e', terwijl niet-herlaadbare hybrides herkenbaar zijn aan een 'h'. Het alfabet van Mercedes gaat verder met een 'c' voor aardgasauto's en een 'f' voor modellen met een brandstofcel. Vierwielaandrijving blijft wel gewoon '4Matic' heten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten