Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Nissan GT-R: nog zeker 2 jaar wachten

Geschreven door David Leclercq op 17-06-2015

Een interne bron bij Nissan bevestigt dat de volgende GT-R nog zeker 2 jaar op zich laat wachten. Het huidige model zou nog een te mooie marge voor verbetering bieden.

Shiro Nakamura, senior vice president en creatief directeur bij Nissan, heeft aan Australische journalisten bevestigd dat de huidige GT-R (codenaam R35) nog niet is uitontwikkeld, in tegenstelling tot wat velen denken. Dat zei hij in de marge van de 24 Uren van Le Mans.

Nog zeker 2 jaar

Nakamura benadrukte dat de GT-R niet in 2016 zal worden gelanceerd zoals velen suggereren (het huidige model stamt uit 2007) en dat we “nog meer dan 2 jaar” zullen moeten wachten. “Nissan wil de huidige GT-R nog verder perfectioneren, want hij heeft nog potentieel om beter te worden”. Binnenkort zouden wel een paar minieme uiterlijke aanpassingen volgen. Nakamura geeft toe dat de prestaties van het huidige model al erg goed zijn. Veel sneller zal de auto niet worden, maar hij ziet nog ruimte voor vooruitgang in de levendigheid van de auto.

Binnenkort een facelift

Nakamura ging verder op het design in en zei daarover dat “Nissan er de voorkeur aan geeft om de stijl van de auto vandaag te laten evolueren eerder dan iets totaal anders te maken”. Hij wou wel bevestigen dat een aantal elementen van de GT-R Nismo LM, die deelnam aan de 24 Uren van Le Mans, binnenkort zouden worden overgenomen op de straatauto. En terwijl de volgende GT-R nog in ontwikkeling is, is nog geen enkele beslissing genomen over het al dan niet hybridiseren van de supersportwagen, al verbergt hij niet dat zo'n oplossing zeer nauwgezet wordt bestudeerd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten