Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Overlijden François Michelin

Geschreven door David Leclercq op 29-04-2015

François Michelin, de patriarch van de gelijknamige bandenbouwer, die zijn merk 47 jaar lang bestuurde, is vandaag op 88-jarige leeftijd gestorven.

Vandaag op 29 april is een van de grote namen uit de autosector overleden. Op zijn 88ste is François Michelin namelijk heengegaan. Hij was de kleinzoon van Edouard Michelin, de medestichter van de bandenconstructeur. De diepgelovige François krijgt het bedrijf in handen van zijn grootvader in 1940, toen hij nog veel te jong was. Daarom neemt zijn oom Robert Puiseux de leiding over terwijl de jongeman zijn wiskundediploma haalt en alle rangen binnen het bedrijf overloopt, tot hij in 1951 uiteindelijk directeur wordt. Hij noemt zichzelf “De enige baas na God”.

Zijn gelovige aard weerhoudt hem er niet van om economisch een echte liberaal te worden, wat hem vele conflicten met de vakbond oplevert. Maar hij was een visionair ondernemer en het is onder zijn leiding dat Marius Mignol de radiaalband ontwikkelt, die Michelin een plaats aan de top van de bandenwereld oplevert. Het bedrijf kent ook zware tijden onder zijn leiding en moet op een bepaald moment zelfs een beroep doen op staatssteun om te overleven. Ook op persoonlijk vlak bleef François Michelin niet gespaard, want in 2006 overlijdt zijn zoon Edouard, die vier jaar eerder de teugels van zijn vader had overgenomen, na een auto-ongeval.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten