Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / Tentoonstelling Ferdinand Porsche

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-12-2013

Van 6 december 2013 tot 19 januari 2014 loopt in het museum Autoworld een tentoonstelling rond het merk Porsche vanuit het standpunt van de Ferdinands die het bedrijf hebben bestuurd.

Van de hybride Lohner-Porsche uit 1901 tot de 918 Spyder uit 2013 met daar tussenin 50 jaar 911 en Kever, de tentoonstelling “Ferdinand Porsche, the Heritage from Electric to Electric” maakt een reis doorheen de geschiedenis van Porsche. 45 productie- en competitiemodellen worden tentoongesteld in het Autoworld-museum van 6 december 2013 tot 19 januari 2014. In deze tijdelijke collectie is een aparte zone gewijd aan elke Ferdinand Porsche (want er waren er meerdere) en Piëch. Het publiek kan ook de evolutie ontdekken van de 911-lijn doorheen de zeven generaties.

Autoworld is erin geslaagd om een brede waaier te verzamelen aan creaties van de Porsche-familie. De curatoren konden daarbij rekenen op de hulp van privéverzamelaars, maar ook van de musea van Audi Tradition, Mercedes en Porsche in Duitsland en van het Fahr(T)raum-museum van Ernst Piëch in het Oostenrijkse Salzburg. Ook de D'Ieteren Gallery uit Brussel heeft haar steentje bijgedragen. De tentoonstelling beperkt zich namelijk niet tot enkel Porsches, maar toont ook modellen die zijn ontstaan met steun van vader en zoon Ferdinand Porsche. Zo zijn er onder meer ook auto's te zien van de merken Austro Daimler, Auto Union en Volkswagen.

Naast de auto's zijn op de tentoonstelling ook talrijke films, foto's en affiches te zien. “Ferdinand Porsche, the Heritage from Electric to Electric” opent zijn deuren voor het publiek van 6 december 2013 tot 19 januari 2014 en is alle dagen toegankelijk, van 10 uur tot 17 uur (18 uur in het weekend) in Autoworld, Jubelpark in Brussel. De inkom, die ook toegang biedt tot de vaste collectie van het Autoworld-museum, kost 12 euro voor volwassenen, 9 euro voor studenten en senioren en 6 euro voor kinderen jonger dan 12. Meer info vindt u op deze officiële website.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten