Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Verkeer: flitsen langs voren niet toegelaten

Geschreven door David Leclercq op 20-04-2015

Een automobilist werd door de rechtbank vrijgesproken van een snelheidsovertreding omdat hij langs voren was geflitst. Het verdict zou een precedent kunnen creëren.

Mag de politie je in België langs voren flitsen? Die vraag is nog nooit expliciet gesteld, maar werd nu toch negatief beantwoord door een politierechtbank in Charleroi. Deze instantie moest zich namelijk buigen over het geval van een bestuurder die met een te hoge snelheid werd geflitst langs voren. Omdat het Koninklijk Besluit uit 2010 over snelheidscontroles niet specifiek vermeldt dat enkel de officiële (achterste) nummerplaat mag worden geflitst, meenden de politiediensten dus dat ze snelheidscontroles zowel langs voren als langs achteren mochten uitvoeren.

Een rechter uit Charleroi meent echter dat vooraan op een auto om het even welke plaat kan worden gehangen en dat er dus geen zekerheid bestaat dat die dezelfde is als achteraan. Daarom werd de automobilist vrijgesproken wegens gerede twijfel. Deze beslissing zou in de toekomst als precedent kunnen dienen...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten