Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen: Winterkorn kondigt herorganisatie aan

Geschreven door David Leclercq op 18-06-2015

Winterkorn kwam als 'winnaar' uit een krachtmeting met Volkswagens beruchte baas Piëch en kondigt nu een grondige herstructurering aan.

Martin Winterkorn heeft het personeel van de Volkswagen-groep toegesproken en een herstructurering van de groep aangekondigd. Hij wil de merken en de regionale besturen meer verantwoordelijkheid geven. De bedoeling is om zo het bedrijf reactiever en dus performanter te maken tegenover industriële veranderingen en wensen van de klanten.

Sneller

”Volkswagen moet sneller, flexibeler en reactiever worden,” zo verklaarde Winterkorn voor een zaal met 10.000 werknemers. “We moeten ons beslissingsmodel herzien om ons voortbestaan te garanderen”. Volgens interne bronnen wil hij daarmee zeggen dat de bedrijfsstructuur in vier aparte eenheden zou worden opgesplitst. Volkswagen, Skoda en Seat zouden dan worden bestuurd door Herbert Diess (die van BMW komt), terwijl Audi, Lamborghini en Ducati onder leiding komen van Rupert Stadler. Porsche, Bentley en Bugatti vallen onder de huidige baas van Porsche, Matthias Müller, terwijl het departement van de utilitaire voertuigen (Volkswagen bedrijfsvoertuigen, Scania en MAN) zal worden geleid door Andreas Renschler, die vroeger de vrachtwagenafdeling van Daimler leidde.

Moeilijke context

De plannen van Winterkorn komen niet zomaar, want de groep kampt met een moeilijke context: de verkoopcijfers zijn afgelopen mei nog maar eens in elkaar gezakt en aan een nog hogere snelheid dan in april. Bepaalde specifieke markten blijven erg moeilijk, zoals Zuid-Amerika, Rusland, China en, vooral, de Verenigde Staten, waar Volkswagen nog altijd niet kan doorbreken. Meer onafhankelijkheid van de diverse takken van de VW-boom moet het mogelijk maken om meer lokale vooruitgang te boeken.

Niet meer voor de vakantie

Volgens Automotive News Europe wil Winterkorn de structuur van deze herorganisatie rondkrijgen tegen het eind van de zomer met het doel tegen dan de goedkeuring te krijgen van de raad van toezicht, waar Ferdinand Piëch trouwens niet meer in zetelt. Die zou zich gegarandeerd verzet hebben tegen een dergelijke decentralisering van de macht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten