Zoeken

Volvo werkt aan communicerende auto's


Telex

Het consortium Car 2 Car, dat studeert op communicatie tussen auto's, heeft een nieuw lid: Volvo. Het project wil een standaard fixeren voor communicerende auto's.

22-10-2012

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volvo
Kenmerken Volvo

Reviews & test

Tests Volvo
Advies van de gebruikers Volvo (793)

Annbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volvo (758)
Alles over Volvo
News Volvo

Vind uw verzekering via onze partner
Vind uw autolening via onze partner

Volvo is al betrokken bij het Sartre-project, dat auto's autonoom wil laten rijden op de snelweg, en stapt nu ook in Car 2 Car. Dit Europese consortium bestudeert nieuwe technologie voor communicatie tussen voertuigen onderling, maar ook tussen auto's en de wegeninfrastructuur, om de verkeersveiligheid te vergroten. De bedoeling is tegen 2016 een algemene standaard te hebben ontwikkeld. Naast de Zweedse constructeur zijn bij Car 2 Car nog enkele andere grote namen uit de Europese auto- en vrachtwagenindustrie betrokken, zoals Audi, BMW, Daimler (Mercedes), Honda, Man, Opel, Renault en Volkswagen. Ook bekende toeleveranciers doen mee, zoals Bosch, Continental, Delphi en Hitachi. Een derde pijler van het project komt van hogescholen en universiteiten die mee helpen ontwikkelen.

De communicatie tussen auto's verloopt via een draadloos netwerk (van het type WLAN) en doet een beroep op bestaande systemen zoals gps-navigatie, de sensoren van de rijhulpsystemen en mobiele telefonie. Er wordt aan diverse systemen gewerkt, zoals bijvoorbeeld de aangeraden snelheid om bij het volgende kruispunt een groen licht te krijgen, een waarschuwing voor naderende urgentievoertuigen, voor langzame voorliggers, files of ongevallen. Ook de wegsignalisatie kan worden aangegeven, net zoals een verkeerslicht dat op rood springt of een motorfiets die nadert. Zelfs weerswaarschuwingen staan op de agenda.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze partners


Onze goede adressen


Meest gelezen Volvo

Nieuw:
Volvo V70, XC70 en S80

Eerste webtest:
Volvo S80

Gedetailleerde webtest:
Volvo V60 D3

Gedetailleerde webtest:
Volvo XC60

Modelvoorstelling:
Volvo XC90

Meerkamp:
Audi Q5 3.0 TDI, BMW X3 3.0d, Mercedes GLK 320 CDI & Volvo XC60 D5

Eerste webtest:
Volvo V40

Nieuw:
Volvo V60 Plug-In Hybrid

Actualiteit:
De winnaars van onze wedstrijden
Tag Cloud

smart fortwo electric drive ktm x-bow gt drie vragen blue motion connecteddrive gte bandenspanning audi tt rs jaguar xk 25 d6 chevy white line c-klasse 2007 opel adam rocks dbs william dokker audi a1 quattro

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Wedstrijd Belgian Audi Club


Youngtimers Rally


Nieuwe abonnementsacties!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :