Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / 4x4 van het Jaar

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-12-2008

In druilerige omstandigheden veroverden de Range Rover, de Volvo XC60 en de Mazda BT-50 de titel van "4x4 van het Jaar 2009" in hun respectievelijke categorie.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 december jongstleden verzamelde het gespecialiseerde magazine 4X4 Plus een 35-koppige professionele jury om 26 genomineerde terreinwagens, verdeeld over drie categorieën, op hun waarde te beoordelen. Om hun oordeel te vellen werden de autojournalisten losgelaten op een tweeledig testparcours, op en rond het circuit van Zolder. Enerzijds was er een offroadparcours, dat naar goede gewoonte was uitgetekend aan de binnenkant van de befaamde Kanaalbocht en dat dit jaar door de weergoden was herschapen in een heuse modderpoel. Daarnaast konden de juryleden de wagens testen op hun wegkwaliteiten, op een kort maar gevarieerd traject in de nabije omgeving van het Limburgse circuit.

Naast hun weggedrag en hun offroadcapaciteiten werden de genomineerde terreinwagens ook gescreend op criteria zoals esthetiek (van zowel het koetswerk als het interieur), comfort en prijs-kwaliteitverhouding. In de categorie van de 4x4's ging de titel naar de Range Rover, gevolgd door de Mercedes GL Offroad en de Land Rover Discovery. De SUV's werden onderverdeeld in vier subcategorieën, met als respectievelijke winnaars de Subaru Forester (tot 30.000 euro), de VW Tiguan (30.000 tot 34.000 euro), de Volvo XC60 (34.000 tot 45.000 euro) en de Mercedes ML (vanaf 45.000 euro), maar op basis van zijn puntentotaal mag de Zweed zich "SUV van het Jaar 2009" noemen. In de categorie van de pick-ups werd het pleit gewonnen door de Mazda BT-50, voor de Toyota Hilux en de Nissan Navara.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten