Zoeken

Dream Cars for Wishes


Telex

In de marge van het Brusselse salon loopt in Paleis 11 de tentoonstelling Dream Cars for Wishes. Je vindt er 50 luxewagens, met onder meer de Aston Martin Vanquish, de Porsche Cayman en een McLaren F1 GT.

18-01-2013

Nog tot het einde van het autosalon vindt in Paleis 11 op de Brusselse Heizel de tweede editie plaats van Dream Cars for Wishes, een tentoonstelling die niet minder dan 50 droomauto's samenbrengt, elk op een identiek podium. Een van de opmerkelijkste blikvangers is ongetwijfeld de McLaren F1 GT, een auto die al sinds 1997 geen salon meer heeft gezien. De waarde van dit collector's item, waarvan slechts drie exemplaren zijn gebouwd, wordt tegenwoordig geschat op ettelijke miljoenen euro. De F1 GT - ook wel bekend onder zijn bijnaam 'Longtail' - wordt aangedreven door een met de hand vervaardigde McLaren-BMW-V12 van 6,1 liter, 627 pk sterk.

Het Belgische publiek kan tijdens Dream Cars for Wishes ook voor de eerste keer kennismaken met de BMW Z4 Zagato Roadster, de nieuwe Porsche Cayman en de gefacelifte Rolls-Royce, inclusief de Drophead Coupé 'Games 2012', een uniek exemplaar dat dienstdeed tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Verder vind je er ook de nieuwe Aston Martin Vanquish, de Ferrari F12 Berlinetta, de Fisker Karma, de Lamborghini Aventador, de Lexus LFA en de McLaren MP4-12C Spider. De Belgische Imperia GP wordt in Brussel tentoongesteld in een nagenoeg definitieve versie. Ook Audi, Bentley, Bugatti, Cadillac, Exagon, Jaguar, Lamborghini, Lotus, Mercedes en Range Rover zijn aanwezig, in tegenstelling tot Maserati.

Om toegang te krijgen tot Paleis 11 heb je een speciaal ticket nodig, dat 7 euro kost boven op de inkom voor het gewone salon. Het is te koop aan de kassa's bij de ingang, of in de gang tussen Paleis 7 en Paleis 11. De opbrengst gaat naar het Make a Wish-fonds, dat zich inzet voor zwaar zieke kinderen. Naast de 50 auto's is een deel van de hal ook voorbehouden aan een expositie rond luxehorloges en aan de voorstelling van een tijdelijke tentoonstelling rond Ferdinand Porsche, die eind 2013 in Autoworld plaatsvindt.

Foto's: Geoffroy Libert


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen

Vergelijkende test:
Audi A4 Avant 2.0 TDI 143, BMW 318d Touring en Mercedes C 200 CDI Break

Belastingen en boetes:
Verkeersboetes

Nieuw:
BMW Zagato Coupé

Gedetailleerde webtest:
Citroën C4 Picasso 1.6 e-HDi 115

Prototype:
Audi Urban Concept

Eerste webtest:
Hyundai i10

Gedetailleerde webtest:
Fiat Freemont 2.0 JTDM 163

Gedetailleerde webtest:
Hyundai Veloster 1.6 GDI
Tag Cloud

laadpalen mazda 6 wagon porsche 911 turbo anderlecht engine alcadis prigl woking european motor show slk-klasse boete patrol nieuwe auto's cupra score exagon geely chinees ferrari 250 educatieve zone

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Win uw GT-Experience!


Uw Ice Watch gratis!


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :