Zoeken

Dream Cars for Wishes


Telex

In de marge van het Brusselse salon loopt in Paleis 11 de tentoonstelling Dream Cars for Wishes. Je vindt er 50 luxewagens, met onder meer de Aston Martin Vanquish, de Porsche Cayman en een McLaren F1 GT.

18-01-2013

Nog tot het einde van het autosalon vindt in Paleis 11 op de Brusselse Heizel de tweede editie plaats van Dream Cars for Wishes, een tentoonstelling die niet minder dan 50 droomauto's samenbrengt, elk op een identiek podium. Een van de opmerkelijkste blikvangers is ongetwijfeld de McLaren F1 GT, een auto die al sinds 1997 geen salon meer heeft gezien. De waarde van dit collector's item, waarvan slechts drie exemplaren zijn gebouwd, wordt tegenwoordig geschat op ettelijke miljoenen euro. De F1 GT - ook wel bekend onder zijn bijnaam 'Longtail' - wordt aangedreven door een met de hand vervaardigde McLaren-BMW-V12 van 6,1 liter, 627 pk sterk.

Het Belgische publiek kan tijdens Dream Cars for Wishes ook voor de eerste keer kennismaken met de BMW Z4 Zagato Roadster, de nieuwe Porsche Cayman en de gefacelifte Rolls-Royce, inclusief de Drophead Coupé 'Games 2012', een uniek exemplaar dat dienstdeed tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Verder vind je er ook de nieuwe Aston Martin Vanquish, de Ferrari F12 Berlinetta, de Fisker Karma, de Lamborghini Aventador, de Lexus LFA en de McLaren MP4-12C Spider. De Belgische Imperia GP wordt in Brussel tentoongesteld in een nagenoeg definitieve versie. Ook Audi, Bentley, Bugatti, Cadillac, Exagon, Jaguar, Lamborghini, Lotus, Mercedes en Range Rover zijn aanwezig, in tegenstelling tot Maserati.

Om toegang te krijgen tot Paleis 11 heb je een speciaal ticket nodig, dat 7 euro kost boven op de inkom voor het gewone salon. Het is te koop aan de kassa's bij de ingang, of in de gang tussen Paleis 7 en Paleis 11. De opbrengst gaat naar het Make a Wish-fonds, dat zich inzet voor zwaar zieke kinderen. Naast de 50 auto's is een deel van de hal ook voorbehouden aan een expositie rond luxehorloges en aan de voorstelling van een tijdelijke tentoonstelling rond Ferdinand Porsche, die eind 2013 in Autoworld plaatsvindt.

Foto's: Geoffroy Libert


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen

Gedetailleerde webtest:
Hyundai Veloster 1.6 GDI

Prototype:
Audi Urban Concept

Gedetailleerde webtest:
Citroën C4 Picasso 1.6 e-HDi 115

Eerste webtest:
Hyundai i10

Gedetailleerde webtest:
Fiat Freemont 2.0 JTDM 163

Nieuw:
Citroën C3

Nieuw:
Fiat 500X, kleine cross-over met Jeep-trekjes

Nieuw:
Mercedes GLE Coupé, een X6 met een ster op de neus
Tag Cloud

custom-gt xsara grand sport toyota iq ev mercedes sls amg rolls-royce connect longbridge eldridge nissan belux mercedes ml 63 amg lifting 2020 renault mégane rs red bull racing rb7 renault clio rs 200 edc moskou ecoboost fuel cell lucht gaydon

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :