Zoeken

Europa neemt Belgische bedrijfsauto onder vuur


Telex

De Europese Commissie is niet mals voor het Belgische fiscale regime rond bedrijfsauto's. Meer nog, in haar aanbevelingen voor ons land pleit ze voor een totale afschaffing van het systeem.

06-06-2014

In haar jaarlijkse aanbevelingen voor ons land uit de Europese Commissie strenge kritiek op het Belgische systeem van bedrijfsauto's. Ze pleit ervoor om de bedrijfsauto in zijn geheel af te schaffen en in ruil in te zetten op openbaar vervoer. Dat zou volgens de Commissie het fileprobleem op onze wegen kunnen oplossen, dat de Belgische economie handenvol geld kost. Bovendien waarschuwt ze dat België het met de huidige verkeersdrukte wel eens moeilijk zou kunnen krijgen om te voldoen aan de EU-doelstelling om tegen 2020 zijn CO2-uitstoot met 15 procent terug te dringen.

De organisaties die de autosector vertegenwoordigen in ons land, hebben al gereageerd op die kritiek. Volgens hen bestaat slechts 20 procent van het wagenpark uit bedrijfsauto's en zou een afschaffing ervan gevolgen hebben voor 30 procent van de werkende bevolking. Uit een studie van de Vlaamse overheid is gebleken dat 73 procent van de werknemers afhankelijk is van de auto voor zijn woon-werkverkeer. Vier op vijf van de huidige gebruikers van een bedrijfswagen verklaren dan ook dat ze gewoon met de eigen wagen zouden komen werken als morgen de bedrijfsauto werd afgeschaft - niet alleen uit gemakzucht, maar ook omdat er volgens hen geen echt alternatief is. Tot slot wijzen de organisaties er ook op dat bedrijfswagens doorgaans jonge auto's zijn, die dus minder schadelijk zijn voor het milieu.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen

Gedetailleerde webtest:
Hyundai Veloster 1.6 GDI

Gedetailleerde webtest:
Citroën C4 Picasso 1.6 e-HDi 115

Gedetailleerde webtest:
Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105

Prototype:
Audi Urban Concept

Nieuw:
Citroën C3

Telex:
Salon van Genève 2015: Honda Civic Type R breekt ronderecord op Nürburgring

Gedetailleerde webtest:
Fiat Freemont 2.0 JTDM 163

Wetgeving:
Een auto inschrijven
Tag Cloud

legacy polo r wrc acura chevrolet silverado f&m evantra blinderen mercedes ml 63 amg ginetta expert shreyer lpg seat cupra economische crisis range rover sport dynamic ed hnd-9 ka celica edition porsche cayman

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


World Series by Renault


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Panama Sparco Casquette Sparco 6 mois karting


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :