Zoeken

Gasprobleem voor Mercedes in Frankrijk


Telex

Mercedes-klanten in Frankrijk kunnen hun nieuwe A- en B-Klasse, CLA of SL niet inschrijven. De reden? De constructeur zou de normen niet naleven wat betreft het koelgas dat in de airco wordt gebruikt.

09-07-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mercedes-Benz SL-Klasse
Kenmerken Mercedes-Benz SL-Klasse

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Mercedes-Benz SL-Klasse (5)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mercedes-Benz SL-Klasse (5)
Alles over Mercedes-Benz SL-Klasse
Alles over Mercedes-Benz

De Franse overheid weigert sinds begin juli nieuwe Mercedes A-Klasses, B-Klasses, CLA's en SL's in te schrijven wegens niet-conformiteit. Het probleem zit hem in het koelgas dat wordt gebruikt in de airco. De Europese Commissie heeft constructeurs gevraagd om vanaf 2013 het gas R134, dat te vervuilend wordt bevonden, te vervangen door het meer ecologische, maar ook duurdere R1234yf. Daimler weigert dat echter, niet omwille van de kostprijs, maar uit veiligheidsoverwegingen. De constructeur heeft dit gas getest en heeft gewezen op ernstige brandrisico's.

Volgens de Europese Commissie is R1234yf echter niet te licht ontvlambaar. Bovendien werd dit gas getest door 13 constructeurs. De vereniging van Duitse automobielconstructeurs heeft echter contact opgenomen met haar Europese tegenhanger ACEA om de zaak te onderzoeken. Mercedes en de andere Duitse constructeurs waren in maart en april al tot de orde geroepen door twee europarlementariërs, de Italiaan Andrea Zanoni en de Brit Chris Davies, die pleitten voor een verbod op de verkoop van de betrokken modellen in heel de Europese Unie. Zo ver is het echter niet gekomen, want in België wordt er geen inschrijving geweigerd. Bij Mercedes houdt men het hoofd koel en spreekt men van “een tijdelijk probleem”.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

525i ford mondeo ed electric drive porsche 911 turbo s evo kia cee'd elektrolyt activebraking 7er stand corsica bmw i3 coupé porsche 911 cabriolet suzuki iswift sergio wijnegem infiniti q50 scirocco yusho

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :