Zoeken

Greenpeace steunt Mercedes


Telex

In het conflict tussen Daimler (Mercedes) en de Europese Commissie over het koelgas in aircosystemen heeft de Duitse constructeur een verrassende bondgenoot gevonden: milieuorganisatie Greenpeace.

19-07-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mercedes-Benz CLA-Klasse
Kenmerken Mercedes-Benz CLA-Klasse

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Mercedes-Benz CLA-Klasse (3)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mercedes-Benz CLA-Klasse (2)
Alles over Mercedes-Benz CLA-Klasse
Alles over Mercedes-Benz

Greenpeace is verheugd dat Daimler het aangedurfd heeft de nieuwe generatie CFC's een halt toe te roepen. Deze reactie werd gegeven in het kader van het dossier over het koelgas R1234yf, dat verplicht is geworden volgens de Europese normen, maar dat Mercedes weigert te gebruiken voor zijn nieuwe modellen (A-Klasse, B-Klasse, CLA en SL). Deze beslissing leverde de constructeur al een inschrijvingsverbod in Frankrijk op. In andere landen is het zo ver nog niet gekomen.

Met de resultaten van zijn tests, die hebben aangetoond dat het product naast giftig ook erg brandgevaarlijk is, lijkt Daimler erin geslaagd te zijn om zijn stem te laten horen, wat mogelijk het dossier zou kunnen deblokkeren. Bovendien doet de onverwachte steun van Greenpeace twijfel rijzen over de ecologische argumenten van de Europese instanties. Volgens de onafhankelijke milieuorganisatie zijn de effecten van het gas (R1234yf) op het leefmilieu onmogelijk in te schatten. Overigens volgen de andere Duitse constructeurs het dossier van nabij op en zeggen ze begrip te hebben voor de argumenten van hun rivaal.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

e-hdi meridian q50 negen constructeur renault ross-lovegrove 640d xdrive historie 695 ariel cadillac escalade zero gravity cs dodge viper 1924 euroncap connecteddrive xtr audi r8 mercedes-benz

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


WEDSTRIJD: Total 24 Hours of Spa!


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :