Zoeken

Minder verkeersdoden in 2012


Telex

Volgens cijfers van het BIVV vielen in 2012 13,3 procent minder doden in het Belgische verkeer dan het jaar ervoor. De vooruitgang is het grootst in de weekendnachten.

16-05-2013

In 2012 stierven 672 mensen in ons land ter plekke bij een verkeersongeluk, terwijl dat er in 2011 nog 775 waren, een vooruitgang met 13,3 procent. Als je ook rekening houdt met de overlijdens binnen een termijn van 30 dagen van het ongeval, dan waren er vorig jaar 750 doden tegenover 858 in 2011. Daarmee heeft het BIVV het doel bereikt dat het had gesteld voor... 2010. Bovendien blijft België Europees gezien een zwakke leerling als je kijkt naar het aantal verkeersdoden per miljoen inwoners. Niettemin zijn de cijfers hoopgevend. Volgens het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid is de verbetering te danken aan drie zaken: de steeds betere bescherming van voertuigen, een geleidelijke verandering in het gedrag van de weggebruikers en aanpassingen aan de infrastructuur.

Het BIVV stelde vast de daling het sterkst was tijdens de weekendnachten: -29,2 procent in vergelijking met 2011. Volgens het instituut zou dat erop kunnen wijzen dat de controles en de sensibiliseringscampagnes hun vruchten hebben afgeworpen. Als we de gegevens per type weggebruiker analyseren, vielen er vooral minder slachtoffers te betreuren bij de motorrijders: het aantal ongevallen waarbij motorrijders gewond raakten, daalde met 16,5 procent, het aantal dodelijke slachtoffers in deze categorie zelfs met 26,3 procent. Het verschil met 2011 was vooral groot tijdens de maand april, niet toeval een regenachtige maand in 2012. Minder goed nieuws was er bij de fietsers, die de positieve trend niet volgen: in 2012 kwamen in die categorie 8 slachtoffers meer om het leven dan in 2011.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen

Gedetailleerde webtest:
Hyundai Veloster 1.6 GDI

Newsflash:
Kalender van de lancering van nieuwe modellen

Gedetailleerde webtest:
Citroën C4 Picasso 1.6 e-HDi 115

Gedetailleerde webtest:
Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105

Nieuw:
Volkswagen Up met gerobotiseerde versnellingsbak ASG

Telex:
Mea culpa van Jeremy Clarkson

Nieuw:
Citroën C3

Telex:
Salon van Genève 2015: Honda Civic Type R breekt ronderecord op Nürburgring

Gedetailleerde webtest:
Fiat Freemont 2.0 JTDM 163

Prototype:
Audi Urban Concept
Tag Cloud

metaalkleur fiorino pre-safe ss rolls-royce phantom coupé aviator collection lotus d'ieteren porsche 911 turbo cabriolet jato shelby gt500 cross up anderlecht eolys california infiniti q50 zelfstandig cvt us punto evo jam

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


WEDSTRIJD: Total 24 Hours of Spa!


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :