Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Nog steeds vijf NHTSA-sterren voor Tesla Model S

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-12-2013

Het onderzoek naar de drie brandgevallen met Tesla's Model S loopt nog, maar intussen heeft de Amerikaanse instantie NHTSA modeljaar 2014 andermaal de maximale score van vijf crashteststerren toebedeeld.

De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration of NHTSA heeft de Tesla Model S modeljaar 2014 de maximale score van vijf sterren toegekend op zijn crashtests. De Amerikaanse constructeur wijst er fijntjes op dat zijn topklasseberline daarmee het resultaat overdoet van modeljaar 2013 - dat momenteel (bijna letterlijk) onder vuur ligt. Het voorbije jaar werden namelijk drie gevallen gemeld van uitgebrande Tesla's Model S, die ertoe leidden dat de NHTSA een onderzoek instelde naar de oorzaak van die branden. Op de resultaten van dat onderzoek is het voorlopig nog wachten.

In afwachting heeft het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), dat afhangt van het ministerie van Verkeer, zijn eigen onderzoek gevoerd. Op basis van officiële documenten van Tesla kwam het KBA tot de conclusie dat de branden niet te wijten waren aan een gebrek aan de auto. Tesla zelf heeft altijd beklemtoond dat het vuur telkens ontstond na een crash bij hoge snelheid of een impact met een voorwerp dat ernstige schade toebracht aan het voertuig. Bij de branden raakte ook niemand gewond.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten