Zoeken

Ronde van België 2012


Telex

Dit weekend nemen 71 teams deel aan de 29e Ronde van België. Opmerkelijk is dat deze editie in grote lijnen hetzelfde trace volgt als die van 1973... toen de wedstrijd door de oliecrisis werd afgelast.

16-11-2012

De Ronde van België 2012 vindt dit weekend plaats, van 16 tot 18 november. Deze regelmatigheidsrally voor auto's van voor 1975 wordt een eerbetoon aan de editie van 1973. Vandaar dat het parcours nagenoeg identiek zal zijn aan dat van die editie, die toen als gevolg van de oliecrisis werd afgelast. Deze meer dan 1.000 kilometer lange rally doet de drie circuits aan die ons land telt: Zolder, Spa-Francorchamps en Mettet. Daar zullen regelmatigheidsproeven worden gehouden met een opgelegd gemiddelde van 70 km/h, gekoppeld aan een verbod om sneller te rijden dan 110 km/h. Op een vierde circuit, het kartingcircuit van Mariembourg, wordt dat opgelegde gemiddelde verlaagd tot 50 km/h. Daarnaast krijgen de deelnemers ook befaamde specials en klimkoersen voorgeschoteld.

De race gaat nu vrijdag 16 november van start, met de special op Zolder, 's avonds gevolgd door de eigenlijke proloog, die van Chaudfontaine naar Nessonvaux gaat. Zaterdag vertrekken de auto's 's ochtends op het circuit van Francorchamps, met bestemming Mariembourg. Onderweg passeren ze La Roche-en-Ardenne, Jehonville en Gedinne. Zondag 18 november wordt de start gegeven in Froidchapelle en gaat het via Mettet, Houyet, Yvoir, Villers-le-Temple, Waremme naar Chaudfontaine. Het hele parcours vindt u op www.tourdebelgique.com. Bij de deelnemers vinden we Benoit Musch, de winnaar van de wedstrijd die georganiseerd werd door de verschillende partners van deze wedstrijd, waaronder ook AutoGids. Hij neemt samen met zijn bijrijder deel in een BMW 1602ti van 1974.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen

Gedetailleerde webtest:
Citroën C4 Picasso 1.6 e-HDi 115

Gedetailleerde webtest:
Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105

Prototype:
Audi Urban Concept

Telex:
Salon van Genève 2015: Honda Civic Type R breekt ronderecord op Nürburgring

Gedetailleerde webtest:
Hyundai Veloster 1.6 GDI

Wetgeving:
Een auto inschrijven

Gedetailleerde webtest:
Fiat Freemont 2.0 JTDM 163

Eerste webtest:
Hyundai i10
Tag Cloud

c.crosser cabrio ruit vignet g60 wgo forjoy afrika i-reeks i-stop noorwegen bmw 1-reeks style coupé jubelpark drive lotus exige s sportpaleis 75th anniversary gl-klasse getz

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Weekend wellness & luxe


Youngtimers Rally


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :