Zoeken

Volvo test met energieopslag in koetswerken


Telex

Om de impact van het gewicht van batterijen te beperken, experimenteert Volvo met supercondensatoren en nanobatterijen gekoppeld aan koolstofvezel. Die oplossingen nemen bovendien veel minder plaats in.

17-10-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volvo
Kenmerken Volvo

Reviews & tests

Tests Volvo
Advies van de gebruikers Volvo (809)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volvo (296)
Alles over Volvo
News Volvo

De accu's die nodig zijn om de diverse boordsystemen van een auto te laten werken en de batterijen voor elektrische aandrijving maken auto's veel zwaarder. En omdat elke kilo een impact heeft op het verbruik, denkt Volvo na over alternatieve oplossingen door gebruik te maken van supercondensatoren die zijn gemaakt met koolstofvezel en nanotechnologie. Na 3,5 jaar studie- en laboratoriumwerk is de constructeur nu begonnen met praktijktests op een S80. In vergelijking met een standaardmodel is het experimentele prototype zo'n 15 procent lichter.

De Volvo-ingenieurs hebben een lichte supercondensator in koolstofvezel ingewerkt in de kofferklep en in het voorste schutbord. Die elementen vervangen de batterij van het stop-start en zijn 50 procent lichter. De technici uit Malmö hebben verder composiet koetswerkpanelen gebruikt voor bijvoorbeeld het dak, de motorkap of de deuren, die op die manier ook stroom kunnen opslaan dankzij nanotechnologie. Zo zou voldoende elektriciteit kunnen worden gestockeerd voor een rijbereik van zo'n 130 kilometer. Voor dit project werkten de Zweden samen met negen andere industriële partners, waaronder het Belgische Nanocyl, dat zich specialiseert in nanobuizen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Volvo

Eerste webtest:
Volvo XC90, wedergeboorte

Nieuw:
Volvo V70, XC70 en S80

Gedetailleerde webtest:
Volvo V60 D3

Eerste webtest:
Volvo S80

Gedetailleerde webtest:
Volvo XC60

Gedetailleerde webtest:
Volvo XC60 D4

Meerkamp:
Audi Q5 3.0 TDI, BMW X3 3.0d, Mercedes GLK 320 CDI & Volvo XC60 D5

Modelvoorstelling:
Volvo XC90
Tag Cloud

seat exeo st r&d insignia educatieve zone forte a3 sportback motiv snelheid hulpdiensten shelby gt500 teewave nanoflowcell febiac audi tt vrs lezer wikango m-klasse toyota prius m4

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :