Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Audi A3 Sportback 2.0 TDI, BMW 118d en Mercedes A 200 CDI : Profileringsdrang

Geschreven door David Leclercq op

De Mercedes A-Klasse ruilde zijn brave eenvolumerlooks in voor een suggestief kleedje met een dynamisch profiel. Daarmee vist hij meer dan ooit in de vijver van de Audi A3 en de BMW 1-Reeks.

Audi A3 Sportback 2.0 TDI, BMW 118d en Mercedes A 200 CDI : Profileringsdrang #1

Hoewel de Mercedes A-Klasse jarenlang succes heeft geoogst met zijn eenvolumerconcept (drie miljoen verkochte exemplaren), moeten we erkennen dat een dergelijke architectuur vandaag stilaan wat uit de mode lijkt te raken. In het geval van de AKlasse komt daar nog bij dat hij een beetje dubbelop was geworden sinds de komst van de B-Klasse, die met zijn grotere formaat beter geschikt is voor gezinnen. Maar misschien nog wel belangrijker is de uitspraak van Thomas Weber, lid van de bestuursraad van Mercedes, toen die stelde dat het Duitse merk het zich niet langer kon veroorloven om het segment van de premiummiddenklasseberlines – dat in 2011 goed was voor een totale verkoop van bijna 7 miljoen auto’s – links te laten liggen.

Dat alles verklaart ruimschoots de radicale verandering qua oriëntatie van de AKlasse en met name zijn agressieve, strakke en vanuit sommige hoeken zelfs atletische look. Met een dergelijk silhouet haalt Mercedes duidelijk de grote middelen boven om zijn cliënteel te verjongen en zijn twee eeuwige rivalen – Audi en BMW – van repliek te dienen. Het belooft een spannende strijd te worden, temeer omdat de designers in Ingolstadt en München paradoxaal genoeg erg voorzichtig zijn gebleven bij de vernieuwing van de A3 en de 1-Reeks, respectievelijk één en twee jaar geleden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars