Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Autosalon 2013

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-12-2012

De 91ste editie van het autosalon van Brussel valt op door zijn diversiteit. Dit jaar gaat het niet enkel om motorfietsen, bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen, maar ook om fietsen, vrachtwagens en droomauto's.

Van 11 tot 20 januari 2013 (10 januari voor professionelen) zetten de Heizelpaleizen hun deuren open voor naar schatting 300.000 tot 400.000 bezoekers aan het 91ste autosalon. Deze editie is 'variabel', want elke dag zijn er andere exposanten en animaties te zien. Het publiek kan nog steeds het hele salon lang de nieuwste vrijetijds- en bedrijfsvoertuigen ontdekken, naast motorfietsen en lichte vliegtuigjes. Ook de testpiste voor elektrische auto's en het spectaculaire 4x4-parcours zijn van 11 tot 20 januari open. De gebruikelijke afspraken gaan dus gewoon door.

Van 11 tot 14 januari echter biedt Paleis 2 ruimte aan fietsen. Tijdens diezelfde periode vullen de grote vrachtwagens, de koetswerkherstellers en de logistieke specialisten de Paleizen 11 en 12 tijdens “Truck & Transport”. Daarna wordt Paleis 11 leeggemaakt en weer gevuld met 50 droomauto's ter gelegenheid van de tentoonstelling “Dream Cars for Wishes”, die van 18 tot 20 januari toegankelijk is. Dit exclusieve deel van het salon werd voor het eerst georganiseerd in 2011. Naast de luxebolides zullen trouwens ook exclusieve horloges te zien zijn.

Een toegangskaart voor het salon kost 13 euro (7 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar). “Dream Cars for Wishes” kost nog eens 7 euro extra. Het salon “Truck & Transport” is duurder: 25 euro. Je krijgt dan wel toegang tot alle paleizen. Deze strategie maakt wel dat iemand die zowel vrachtwagens, auto's, motorfietsen, fietsen als exclusieve sportwagens wil zien twee keer naar het salon moet. Dat kost hem of haar dan 45 euro, zonder de verplaatsings- of parkeerkosten. Motorrijders worden verwend met het “Crazy Ball” en trial- en acrobatiedemonstraties. Op 12 januari is er een Biker Parade en op 19 januari wordt een nacht van de motorfiets georganiseerd. En dan zijn er nog voor alle bezoekers de nocturnes (11, 14 en 18 januari), waarbij het salon tot 's avonds laat open blijft.

Alle informatie is beschikbaar op de officiële website van het salon.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten