Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Detroit 2017 / Mercedes AMG-GT C ook als coupé

Geschreven door Olivier Maloteaux op 10-01-2017

Om de vijftigste verjaardag van AMG te vieren stelt Mercedes een coupéversie voor van de AMG-GT C. En heel het GT-gamma ondergaat voor dezelfde gelegenheid een paar wijzigingen.

Mercedes gebruikt het salon van Detroit om de vijftigste verjaardag te vieren van het merk AMG, zijn sportieve afdeling. Voor die gelegenheid stelt de constructeur ter plekke een coupéversie voor van de AMG GT C in de speciale reeks “Edition 50”. En voor het nieuwe jaar ondergaan ook alle AMG-GT’s esthetische en technische evoluties.

AMG-GT C Coupé

Na de roadsterversie krijgen we nu ook een Coupé van de AMG-GT C, waarvan de 4.0-V8 biturbo 557 pk ontwikkelt. Deze AMG-GT C Coupé (die van 0 naar 100 km/h sprint in 3,7 seconden en een top haalt van 317 km/h) plaatst zich dus tussen de AMG GT S en de AMG GT R. Aanvankelijk wordt hij enkel aangeboden in de speciale reeks “Edition 50”, die de vijftigste verjaardag viert van AMG, dat is opgericht in 1967. Deze Edition 50 krijgt een specifieke aankleding en wordt aangeboden in twee exclusieve kleuren: “designo graphite grey magno” en “designo cashmere white magno”. Technisch gezien neemt deze C Coupé de bredere achtersporen en de achterwielsturing van de R over.

Nieuws voor het hele gamma

Voor 2017 ondergaat het hele AMG-GT-gamma uiterlijke en technische evoluties. Visueel valt vooral het nieuwe radiatorrooster “AMG Panamericana” op, dat de sportieve geschiedenis van het merk in herinnering brengt. Alle versies worden ook standaard uitgerust met het Air Panel (actieve ventilatieroosters) van de GT R. Verder stijgen de vermogens. De ‘basisversie’ AMG-GT haalt voortaan 476 pk uit zijn 4.0-V8 (+ 14 pk) en 630 Nm (+ 30 Nm). Hij wordt opgevoerd tot 522 pk (+ 12 pk) en 670 Nm (+ 20 Nm) in de AMG-GT S. De C en de R van hun kant ontwikkelen respectievelijk 557 en 585 pk.

App voor op circuit

Voortaan kan het gamma ook beschikken over de nieuwe app “AMG Track Pace”, die als optie wordt aangeboden. Daarmee verbind je de auto met je iPhone via WiFi zodat die continu diverse racegegevens verzamelt, zoals de snelheid, de ingeschakelde versnelling, de stuurhoek, de rondetijden of de stand van het gaspedaal. Klanten kunnen zo dus hun rijstijl op circuit analyseren en verbeteren en hun ervaringen delen met andere AMG-bestuurders via Facebook, YouTube of in de AMG Private Lounge. Verder filmt de camera van je iPhone de prestaties van je AMG-GT op circuit. De bestuurder beschikt daarna over een interactieve video van zijn rit met de telemetriegegevens over het beeld heen weergegeven.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten