Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

#autochina / Mazda CX-4: nog (?) niet voor ons

Geschreven door Laurent Norro op 26-04-2016

Met de CX-4 stelt Mazda zijn eerste SUV-coupé voor. Het model zal in eerste instantie echter enkel beschikbaar zijn in China.

Op het salon van Peking neemt de CX-4 op de stand van Mazda duidelijk een centrale plaats in. Uit zijn profiel kunnen we al gauw afleiden dat het om een SUV-coupé gaat. Zo is hij iets langer (4,63 meter), maar even breed (1,84 meter) als de CX-5 en toch iets lager (1,54 meter). Bovendien kan hij met zijn kleinere ruiten en aflopende kofferklep moeilijk zijn bedoelingen verbergen.

Luxemodel

Het interieur blijkt de vormentaal over te nemen van het huidige gamma. Mazda wil blijkbaar wel hoger mikken, want het introduceert een decoratieve strip van aluminium en hout, met verschillende inzetstukken van aluminium, en een middenconsole waarvan de zijkanten bedekt zijn met leer. Kortom, het interieur heeft een luxueuzere afwerkingsgraad dan gewoonlijk.

Benzinemotoren

Al is het model momenteel enkel bestemd voor de Chinese markt, toch verbergt Mazda zijn ambitie niet om de CX-4 op termijn wereldwijd aan te bieden. De CX-4 zal beschikbaar zijn als voorwieltrekker of vierwielaandrijver en wordt enkel aangedreven door SkyActiv-benzinemotoren (2.0 en 2.5), die afhankelijk van hun vermogen gekoppeld zijn aan een manuele versnellingsbak of een automaat met zes verhoudingen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten