Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalons / InterClassics in Brussels 2015: van 6 tot 8 november

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-11-2015

InterClassics, een niet te missen evenement voor oldtimerliefhebbers, doet voor het eerst ook Brussel aan. De Belgische editie vindt plaats van 6 tot 8 november 2015.

Het beroemde oldtimersalon uit het Nederlandse Maastricht maakt voor het eerst zijn opwachting in België. InterClassics Brussels viert de 60ste verjaardag van de Citroën DS en zet het merk Bugatti in de kijker. In Brussels Expo worden trouwens 30 modellen van het edele merk verwacht. Eén daarvan is de Bugatti Brown, die in zijn oorspronkelijke staat gerestaureerd werd. Eigenlijk gaat het meer om een kunstwerk, want hij werd ontworpen door de Frans-Britse kunstenaar James (Jacques) Brown, die met polyester een uniek koetswerk ontwierp op een chassis van een Bugatti Type 57 uit 1938.

Bugatti met D'Ieteren-koetswerk

In de gangen van de Heizel kunt u ook kennismaken met de Bugatti Type 57 Aravis, één van twee Types 57 die van een koetswerk werden voorzien door Albert D'Ieteren. Dit exemplaar werd aangekleed voor een zekere meneer Baggage. De basis bestaat uit het chassis (nr. 57589) dat op 9 maart 1938 geleverd werd in de werkplaats van D'Ieteren in Brussel. Dit chassis kreeg vervolgens het koetswerk nr. 5219. Verder staan hier ook de Bugatti Type 37 met chassisnummer 37246 uit 1927, geleverd in Sicilië aan Elisabeth Junek, een van de eerste en beroemdste vrouwelijke autocoureurs ter wereld.

Citroën DS 21/23 en Porsche 959

InterClassics viert uiteraard ook de 60ste verjaardag van de Citroën DS, met onder andere de DS 21 Cabrio Henri Chapron, die gebruikt werd door generaal De Gaulle. We kunnen ook de “Lorraine DS 23 Injection carrosserie n° chapron 7656” bewonderen. Dat is het enige exemplaar van de ‘23 Injection’ met een afgescheiden bestuurdersruimte. Deze auto wordt ongerestaureerd tentoongesteld. Porsche, dat trouwens officieel partner is van het evenement, zal de dertig jaar oude 959 uit de D’Ieteren Gallery tentoonstellen.

Oldtimerbeurs

Liefhebbers van prachtige bolides kunnen heel wat exemplaren komen bewonderen van andere, soms al verdwenen en vaak prestigieuze merken. Dit salon, open op vrijdag 6 november (van 10 tot 20 uur), en op zaterdag en zondag 7 en 8 november (van 9 tot 18 uur) is ook een commerciële beurs, waar u oldtimers, onderdelen en allerhande accessoires voor old- en youngtimers kunt vinden. De toegangsprijs bedraagt 14,50 euro aan de kassa of 11,50 euro online (gratis voor kinderen jonger dan 12).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten