Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Hyundai i20 WRC 2017 op het salon van Brussel

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-12-2016

Met een Belgische coureur in zijn WRC-renstal gaat Hyundai zich niet onopgemerkt voorbij laten gaan op het salon van Brussel, waar het merk aanwezig zal zijn met de i20 WRC 2017 op zijn stand. Dé gelegenheid om de nieuwe auto van Thierry Neuville te ontdekken.

Hyundai heeft aandacht voor de fans van Thierry Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul. De toekomstige partner van het Belgische raceteam zal aanwezig zijn op het salon van Brussel (dat loopt van 14 tot 22 januari). De stand van het Koreaanse merk gaat er een i20 WRC 2017 tentoonstellen. Dat is de wagen waarmee Neuville zijn titel van vicerallykampioen gaat verdedigen. Het merk gaat drie auto’s inzetten: die van Neuville-Gilsoul, alsook twee i20’s die toevertrouwd worden aan de coureurs Hayden Paddon en Dani Sordo.

Andere regels

Doordat de regelgeving van de FIA voor het WRC gewijzigd werd, is deze nieuwe editie van de i20 dus nog krachtiger en agressiever. Hij beschikt over een 1.6-turbo met 380 pk. De Koreaanse coupé blijft zweren bij vierwielaandrijving en heeft een agressievere koetswerkkit. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zullen van 19 tot 22 januari al deelnemen aan de eerste wedstrijd van het kampioenschap in Monte Carlo. In het korte tussenseizoen hebben ze de afstellingen nog bijgewerkt en meer dan 6.000 testkilometers afgelegd. Zoals bijvoorbeeld op asfalt in Frankrijk, zoals we in dit filmpje kunnen zien.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten