Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen: stijging met twee cijfers

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-10-2016

De inschrijvingscijfers van september bevestigen de positieve trend sinds het begin van het jaar. De stijging tussen september van vorig jaar en september van dit jaar bedroeg meer dan 13 procent.

In september 2016 werden 41.748  auto's ingeschreven in België. Dat zijn er 5.000 meer dan in 2015 (36.725), ofwel een stijging van 13,68 procent – vóór schrappingen binnen de 30 dagen. Die toename bevestigt de stijgende lijn sinds het begin van het jaar, ondanks een daling in juli. Over de drie eerste trimesters van 2016 bedraagt de stijging 8,1 procent. Dat is al goed voor 424.382 ingeschreven voertuigen sinds 1 januari. FEBIAC heeft zijn voorspellingen naar boven bijgesteld en topt af op 515.000 inschrijvingen tegen eind december.

Opel stijgt, Citroën daalt

Het merk dat in september het meest ingeschreven werd is Volkswagen. Ditmaal ligt er echter geen enkele Fransman op de loer, want Renault moest Opel (tweede) en BMW (derde) voorlaten. Opel heeft vorige maand dus een knappe krachttoer kunnen uithalen. Het Duitse merk bevindt zich logischerwijs in de top vijf van 2016 samen met Volkswagen, Renault, BMW en Peugeot. De top 10 wordt aangevuld met Mercedes, Audi, Ford, Citroën en Hyundai. Al behoudt Citroën een plaats in het klassement van de eerste tien, is het het enige merk dat een daling kent.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten