Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen juli 2015: bijna vlakke curve

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-08-2015

De inschrijvingscijfers voor juli 2015 zijn nagenoeg identiek aan die van 2014, met een minimale groei. Over het gehele jaar is die stabiliteit nog meer uitgesproken.

2,4 procent, zo weinig groeiden de inschrijvingscijfers in juli 2015 in vergelijking met dezelfde maand in 2014. Over het gehele jaar tot eind juli komen we op een status quo (+ 0,45 procent). Tussen 1 januari en 31 juli werden dit jaar 324.545 nieuwe auto’s ingeschreven in ons land, tegenover 323.099 in 2014. Zelfs wanneer we terugkijken naar de cijfers van juni, die zijn gecorrigeerd op ‘valse’ inschrijvingen, blijven we een duidelijke stabilisering zien, ondanks een minimale achteruitgang: 272.406 inschrijvingen voor het eerste trimester van 2015 tegenover 274.197 in 2014.

VW op kop in netto cijfers

Renault domineert het maandklassement van juli, voor Volkswagen en Peugeot. Maar dat zijn de bruto cijfers, terwijl we weten dat de Franse constructeur een merkwaardige strategie heeft, met meer onmiddellijk uitgeschreven auto’s dan zijn rechtstreekse rivalen (iets meer dan 8.000 tegenover een paar tien- tot honderdtallen voor de anderen). Zo wordt het klassement van juni na correctie overhoop gegooid, met Volkswagen voor Peugeot en BMW, terwijl Renault op de vierde plaats blijft steken. Dit klassement wordt verder aangevuld met Opel, Audi, Citroën, Mercedes, Ford en Hyundai.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten