Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Onderzoek Jato: elk jaar 5,5 miljoen elektrische auto’s vanaf 2025

Geschreven door David Leclercq op 19-11-2015

Volgens een studie van Jato zal het aantal elektrische voertuigen en plug-inhybrides de komende jaren sterk toenemen. Zo zouden we tegen 2025 aan een jaarlijks volume van 5,5 miljoen komen.

De ontwikkeling van elektrische auto’s en oplaadbare hybrides zou de komende jaren in een stroomversnelling terechtkomen. Dat is in ieder geval wat Jato, dat gespecialiseerd is in automotive onderzoek, verklaart naar aanleiding van een onderzoek: “de toekomst ziet er veelbelovend uit voor elektrische voertuigen”. De simulaties van Jato zijn optimistisch, vooral voor volgend jaar. Er zouden dan wereldwijd 350.000 elektrische voertuigen en plug-inhybrides verkocht worden (tegenover 280.000 vorig jaar).

5,5 miljoen

Volgens Jato zullen oplaadbare hybrides de grootste vooruitgang boeken, en dit op de drie grootste markten ter wereld, China, de Verenigde Staten en Europa. In 2025 zou de markt van de volledig elektrische en de elektrisch ondersteunde auto’s dan oplopen tot 5,5 miljoen exemplaren, waarvan 60 procent plug-inhybrides. Volgens het verslag van Jato zou deze verschuiving naar elektrische voertuigen gepaard gaan met de uitbreiding van steden, die de VN verwacht tegen 2050. In die optiek is het duidelijk dat elektrische voertuigen de plaatselijke luchtkwaliteit enorm ten goede zulle komen. We moeten ons echter wel vragen blijven stellen bij de exploitatie van de grondstoffen, zoals lithium (voor de batterijen), en bij de overduidelijke negatieve impact daarvan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten