Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / Ronde van België 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-11-2012

Dit weekend nemen 71 teams deel aan de 29e Ronde van België. Opmerkelijk is dat deze editie in grote lijnen hetzelfde trace volgt als die van 1973... toen de wedstrijd door de oliecrisis werd afgelast.

De Ronde van België 2012 vindt dit weekend plaats, van 16 tot 18 november. Deze regelmatigheidsrally voor auto's van voor 1975 wordt een eerbetoon aan de editie van 1973. Vandaar dat het parcours nagenoeg identiek zal zijn aan dat van die editie, die toen als gevolg van de oliecrisis werd afgelast. Deze meer dan 1.000 kilometer lange rally doet de drie circuits aan die ons land telt: Zolder, Spa-Francorchamps en Mettet. Daar zullen regelmatigheidsproeven worden gehouden met een opgelegd gemiddelde van 70 km/h, gekoppeld aan een verbod om sneller te rijden dan 110 km/h. Op een vierde circuit, het kartingcircuit van Mariembourg, wordt dat opgelegde gemiddelde verlaagd tot 50 km/h. Daarnaast krijgen de deelnemers ook befaamde specials en klimkoersen voorgeschoteld.

De race gaat nu vrijdag 16 november van start, met de special op Zolder, 's avonds gevolgd door de eigenlijke proloog, die van Chaudfontaine naar Nessonvaux gaat. Zaterdag vertrekken de auto's 's ochtends op het circuit van Francorchamps, met bestemming Mariembourg. Onderweg passeren ze La Roche-en-Ardenne, Jehonville en Gedinne. Zondag 18 november wordt de start gegeven in Froidchapelle en gaat het via Mettet, Houyet, Yvoir, Villers-le-Temple, Waremme naar Chaudfontaine. Het hele parcours vindt u op www.tourdebelgique.com. Bij de deelnemers vinden we Benoit Musch, de winnaar van de wedstrijd die georganiseerd werd door de verschillende partners van deze wedstrijd, waaronder ook AutoGids. Hij neemt samen met zijn bijrijder deel in een BMW 1602ti van 1974.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten