Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / Zoute Grand Prix 2013

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-10-2013

Dit weekend worden Knokke en zijn hinterland wakker geschud door het gebrul van oldtimers tijdens de Zoute Grand Prix 2013. Naast de rally vindt ook een veiling plaats en een elegantiewedstrijd.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober worden bijna 170 prestigieuze oldtimers verwacht voor de Zoute Rally 2013. Deze rondrit door het Vlaamse land is een van de activiteiten tijdens deze vierde Zoute Grand Prix, die dit jaar plaats vindt van 10 tot 13 oktober. In Knokke worden verder veilingen georganiseerd op het Albertplein in Zoute en een elegantiewedstrijd op de Royal Zoute Golf Club. Tijdens de rally heeft de organisatie ook een snelheidsproef ingepland. Op vrijdag 11 oktober paraderen de prestigieuze oldtimers over de Elisabethlaan, tussen het Willemspark en het Heldenplein, om elkaars snelheid te meten.

Onder de aangekondigde deelnemers vinden we onder meer een Bentley Continental S1 uit 1957, een BMW 507 uit 1957, een Jaguar XK140 uit 1956, een Mercedes-Benz SSK uit 1931 en een Mercedes-Benz 300 SE uit 1964. Zij worden bestuurd door grote namen uit de automobielwereld, zoals Jochen Mass, voormalig racer en directeur van een renstal, of vijfvoudig Le Mans-winnaar Derek Bell, naast de atleten Jonathan en Kevin Borlée. Tijdens de elegantiewedstrijd kan het publiek zich vergapen aan een Maserati Boomerang, een conceptcar die in 1972 in Genève werd voorgesteld, en een BMW 3.0 CSL Batmobile uit 1973. Veilinghuis Bonhams organiseert bovendien een veilingdag, met als ster van de show een Ferrari 250 Europa uit 1974. Op een gesloten afdeling ten slotte, die enkel op uitnodiging toegankelijk is, staat een exemplaar van de vorige maand in Frankfurt onthulde Ferrari 458 Speciale te blinken.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten