Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / FCA manipuleert verkoopcijfers sinds 2010

Geschreven door Laurent Norro op 28-07-2016

De groep Fiat Chrysler Automobiles heeft in de Verenigde Staten, om zich een goed imago aan te meten op de financiële markten, gelogen over zijn maandelijkse verkoopcijfers. Het schandaal werd zopas onthuld.

Maandelijkse verkoopcijfers opblazen is een strategie die zeer pijnlijk kan zijn wanneer die aan het licht gebracht wordt. De groep Fiat Chrysler Automobiles kan ervan meespreken. In de Verenigde Staten hebben twee dealers van het FCA-netwerk de regelingen aan het licht gebracht die dienden om het blazoen van de groep op te poetsen om de financiële markten te misleiden.

Onthullingen

Concreet hebben de dealers verklaard dat hun werkgever een systeem opgezet had om de verkoopcijfers te manipuleren. Zo werden de verkoopcijfers aan het einde van de maand vervalst tegen een vergoeding, die vermomd werd als geld voor reclame- en marketingdoeleinden. De valse verkoopcijfers werden zo dus maandelijks in de boeken opgenomen. Het manoeuvre – dat blijkbaar sinds 2010 operationeel was – heeft uiteraard voor een reactie gezorgd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC, de Amerikaanse beurswaakhond) en het Amerikaanse departement van Justitie. De SEC had het over een schending van de beurswetgeving en het departement van Justitie spreekt duidelijk van fraude.

Vervalste cijfers

FCA kan, met dergelijke aanpassingen, niet meer pochen met een recordverkoop in de Verenigde Staten van 75 opeenvolgende maanden, maar enkel van 40. De groep laat nu verstaan dat het een transparantere boekhouding zal opzetten door enkel de effectieve verkopen op te nemen van zijn dealers en van leveringen die rechtstreeks door FCA uitgevoerd werden. Nu blijft enkel nog de vraag of de beurs bereid zal zijn om terug vertrouwen te stellen in de groep en of het departement van Justitie al dan niet een vervolging zal instellen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten