Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Mitsubishi sjoemelt al sinds 1991

Geschreven door David Leclercq op 27-04-2016

De topman van Mitsubishi heeft publiekelijk toegegeven dat zijn merk sinds 1991 sjoemelt met verbruikstests. Een harde klap, ook voor de beleggers: het aandeel zakte met 50 procent.

De topman van Mitsubishi, Tetsuro Aikawa, heeft het zelf toegegeven. Zijn merk sjoemelt al sinds 1991 of meer dan 25 jaar met verbruikstests. Dat betekent dat bijna alle Mitsubishi’s op de markt niet voldoen aan het opgegeven verbruik.

Kettingreactie

Het spreekt voor zich dat deze aankondiging een klap is voor de Mitsubishi-aandelen op de beurs: ze verloren meer dan 50 procent van hun waarde sinds het manipulatieschandaal uitbrak. Er is een commissie met externe experts opgericht om de zaak te onderzoeken. Mitsubishi meldt in een persbericht dat deze commissie alle bevoegdheden krijgt om niet alleen de nodige documenten te verzamelen, maar ook verdachte personen te ondervragen die mogelijk betrokken zijn bij deze zaak.

Meer auto’s

Tot nu toe wisten we dat minstens 625.000 auto’s betrokken zijn bij de manipulatie van Mitsubishi. Maar verschillende bronnen geven aan dat het om veel meer auto’s gaat, kennelijk zelfs de kleine i-Miev, de 100 procent elektrische stadswagen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten