Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Porsche geeft al zijn werknemers een recordpremie

Geschreven door Laurent Norro op 24-03-2017

Afgelopen woensdag 22 maart kondigde Porsche het premiebedrag aan dat zijn werknemers krijgen. Dat is nog hoger dan in 2015 en toont aan in welke mate de constructeur zijn personeel verwent.

Het is geen geheim dat 2016 een uitstekend jaar is geweest voor Porsche. En omdat de constructeur vindt dat tegenover inzet een beloning mag staan, geeft het al zijn werknemers een mooie premie voor het voorbije jaar. Die is behoorlijk hoog, wat te danken is aan het feit dat het merk het afgelopen jaar een recordrendement van 17,4 procent heeft gehaald. Dat heeft de constructeur vooral de danken aan de Macan, de Cayenne en de Panamera. Afgelopen woensdag werd de mededeling rond de premie gedaan, die oploopt tot meer dan 9.000 euro.

Bingo

In totaal hebben 21.000 van de 27.000 personeelsleden van Porsche recht op de premie, ongeacht of ze er als ingenieur of als arbeider aan de slag zijn. Afhankelijk van de anciënniteit van de werknemer kan het bedrag oplopen tot 9.111 euro, een getal waarmee uiteraard naar de 911 wordt verwezen. Porsche doet dit niet voor het eerst en heeft de gewoonte om zijn loontrekkenden te verwennen. In 2015 bijvoorbeeld werden al premies tot 8.911 euro uitgekeerd. Om te tonen hoe goed het gaat met Porsche, volstaat het om de premie te vergelijken met die van Daimler. In 2016 gaat die Duitse reus zijn 130.000 werknemers een bonus van maximum 5.400 euro uitkeren.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten