Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Samsung SDI: revolutionaire batterij tegen 2021

Geschreven door Laurent Norro op 12-01-2017

In Detroit heeft Samsung een batterij voor elektrische voertuigen voorgesteld. Die biedt een snellaadfunctie tot 80 procent en een rijbereik van 500 kilometer.

Wordt Samsung de leverancier voor de elektrische auto van morgen? Misschien wel. Op het salon van Detroit heeft de constructeur namelijk een nieuwe batterij met hoge energiedichtheid voorgesteld die opvalt door zijn hoge rijbereik en recordlaadtijd.

500 kilometer op 20 minuten

Van deze fameuze batterij van Samsung SDI weten we vandaag dat ze bestaat uit cellen zo groot als een briket. Het systeem bestaat uit 24 cellen en zou 6 tot 8 kWh kunnen sturen. Ter vergelijking: een batterij die vandaag even veel plaats inneemt, bestaat uit 12 cellen voor een capaciteit tussen 2 en 3 kWh. Meer dan een verdubbeling, dus. Het gevolg is dat Samsung SDI voor deze batterij tot 80 procent kan worden opgeladen in slechts 20 minuten, waarna de bestuurder 500 kilometer rijbereik ter beschikking heeft. Niet slecht.

Niet voor 2021

Van dergelijke gegevens zou Tesla nerveus kunnen worden. Om hetzelfde rijbereik te kunnen geven, vraagt een Supercharger van Tesla 40 minuten laadtijd. Maar Samsung erkent wel dat de productie van deze nieuwe generatie batterijen niet voor 2021 kan worden opgestart. In die tijd kan de fabrikant zijn accu’s nog verfijnen om het soort problemen te vermijden die het heeft gekend met de smartphone Galaxy Note 7, waarvan de batterij de vervelende neiging had om te ontploffen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten