Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / 630.000 dieselauto's teruggeroepen in Duitsland

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-04-2016

Audi, Mercedes, Opel, Porsche en Volkswagen roepen in Duitsland alles samen 630.000 auto’s terug. De merken worden niet beschuldigd van fraude, maar hebben handig gebruikgemaakt van een lacune in de wet.

In Duitsland staat een grootschalige terugroepactie op de planning voor dieselauto’s. Volgens Automotive News Europe heeft de Duitse overheid de terugroeping bevolen van 630.000 auto's van de merken Audi, Mercedes, Opel, Porsche en Volkswagen. Maar ditmaal niet om software te verwijderen die de resultaten van uitstoottesten zou manipuleren: de actie heeft te maken met een ‘lacune in de wet', waarvan constructeurs profiteerden om in bepaalde omstandigheden hun uitlaatgasnabehandelingssystemen (met name die van NOx) minder efficiënt te maken. De Duitse overheid vindt zo’n handelswijze echter niet wenselijk en heeft de constructeurs nu gevraagd om de software die de uitstoot regelt, opnieuw af te stellen, met de bedoeling in alle omstandigheden minder te vervuilen. BMW blijft bij deze terugroepactie buiten schot.

16 merken op de rooster

De Duitse minister van Transport Alexander Dobrindt heeft het eveneens over 'onregelmatigheden' bij andere dan de bovenstaande merken en noemt ook Alfa Romeo, Chevrolet, Dacia, Fiat, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Renault, Nissan en Suzuki. Wordt allicht vervolgd…

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten