Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Veiligheid: Wallonië voert nultolerantie in vanaf 2017

Geschreven door Laurent Norro op 11-08-2016

Vanaf volgend jaar zal elke snelheidsovertreding die vastgesteld wordt in Wallonië, ook leiden tot een boete. De Waalse gewestregering wil niet meer horen van boetes die zonder gevolg worden geklasseerd.

Vanaf 2017 kan je beter maar geen illusies meer koesteren dat een kleine snelheidsovertreding in Wallonië ‘verloren’ raakt. Dat is althans de boodschap die we moeten begrijpen, volgens de kranten van de Sud Presse groep. Volgens de kranten mogen we ons in plaats van boetes verwachten aan administratieve sancties.

Te veel dodelijke ongevallen

Welke reden schuilt achter deze nultolerantie? De publicatie van de jongste statistiek van dodelijke ongevallen. Maxime Prévot (cdH), als Waals gewestminister bevoegd voor openbare werken en veiligheid, vindt die statistiek een blamage voor zijn regio. In 2015 vond 44% van de dodelijke ongevallen plaats op Waalse wegen, met 326 overlijdens tot gevolg. De minister heeft daarom zijn plannen bijgesteld om het objectief te kunnen behalen dat de Waalse regering had vooropgesteld: minder dan 200 verkeersdoden per jaar tegen 2020.

Niet meer verticaal klasseren

Het plan van de minister telt drie strijdpunten: sensibilisering, een betere infrastructuur en meer repressie via nultolerantie voor snelheidsovertreders. Begin 2017 wil de Waalse regering een decreet behandelen dat de kleine snelheidsboetes moet omvormen van proces-verbaal naar administratieve sanctie. Hierdoor zullen die kleine boetes niet langer zonder gevolg worden geklasseerd. Opletten met die zware voet dus in Wallonië.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten