Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Ford: zelfrijdende auto's voor werknemers in 2018

Geschreven door Laurent Norro op 14-09-2016

Werknemers van Ford zullen in 2018 als eerste met een zelfrijdende auto van het merk rijden. Op die manier kan de constructeur een test in reële omstandigheden uitvoeren, zonder dat er stiekem over zijn schouder meegekeken wordt.

Het is geen geheim: Ford wil in 2021 zijn eerste zelfrijdende auto's verkopen aan particulieren en autodeelbedrijven. Opdat de modellen bij hun lancering geen problemen meer zouden vertonen, heeft de constructeur zopas besloten dat de werknemers van de site in Dearborn, een buitenwijk van Detroit, vanaf 2018 als proefkonijn moeten dienen.

Gegevens verzamelen 

Concreet gezien gaat Ford zelfrijdende auto's ter beschikking stellen van zijn werknemers om zich van het ene naar het andere gebouw te verplaatsen op de site van Dearborn, die een oppervlakte 700.000 m2 beslaat. De constructeur zal zo zijn prototypes over verschillende honderdduizenden kilometers kunnen laten rijden en heel wat waardevolle gegevens kunnen verzamelen. Kwestie van de tests realistischer te maken, heeft Ford al laten weten dat de prototypes niet geconnecteerd zullen zijn met de omringende infrastructuur. Daardoor zou het model moeten kunnen evolueren in weinig of niet-verstedelijkte gebieden. Tot slot zouden de aanvragen om zich te verplaatsen met de voertuigen eenvoudigweg via een mobiele applicatie moeten gebeuren.

Verboden terrein

Door de tests op de site van Dearborn uit te voeren wil Ford uiteraard zijn technologieën beschermen tegen nieuwsgierigen van buitenaf. Maar we zouden ook kunnen vermoeden dat Ford ons voorbereidt op andere verrassingen. Want sinds het project van de Ford GT, die in de grootste geheimhouding ontwikkeld werd, zouden we kunnen zeggen dat de constructeur tot alles in staat is. Zullen we dan in 2021 recht hebben op één of meerdere zelfrijdende auto's? De toekomst zal het uitwijzen...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten