Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi: een monovolume in 2018

Geschreven door David Leclercq op 18-11-2015

Na lang aarzelen heeft Audi besloten om tot actie over te gaan en ook een monovolume te bouwen. Hij zou gebaseerd zijn op de A3 en mag verwacht worden in 2018.

Tot voor kort aarzelde Audi nog of het wel een monovolume zou maken. Maar de constructeur kon recent het succes van BMW in dit segment vaststellen. Er werd dus besloten om de strijd aan te gaan met de twee BMW’s (Active en Gran Tourer) en de Mercedes B-klasse. Alles wijst er op dat het model in 2018 zou uitkomen.

De basis van de Sportsvan

De basis van deze nieuwe Audi wordt uiteraard de Volkswagen Golf Sportsvan die gebruikmaakt van het MQB-platform. We verwachten natuurlijk geen RS3-versie van deze toekomstige monovolume, maar het motorgamma zal toch uitgebreid genoeg zijn om iedereen tevreden te stellen, zelfs ‘groene’ kopers, want we verwachten ook een e-Tron-versie, met een oplaadbaar hybride systeem dus. Waarschijnlijk wordt het de combinatie die ook gebruikt wordt voor de huidige Golf GTE (204 pk gecombineerd). Ook interessant voor grote gezinnen: In navolging van BMW wil Audi twee varianten van zijn monovolume voorstellen, één met vijf plaatsen en een tweede met zeven plaatsen. Wordt vervolgd…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten