Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi Sport lanceert 8 nieuwe modellen tegen eind 2018

Geschreven door David Leclercq op 20-03-2017

Audi Sport, de sportieve afdeling van Audi, brengt tegen eind 2018 wel 8 nieuwe modellen op de markt. Het gaat om traditionele modellen, maar ook om SUV’s uit de Q-reeks.

Stefan Winkelmann, de CEO van Audi, heeft in Genève verteld dat Audi Sport aan een hele resem nieuwe modellen werkt. “We hebben heel wat auto’s in de pijplijn en brengen tegen 2018 acht nieuwe modellen op de markt”. Toch komt niet van elk model van het Audi-gamma een RS-versie, al zal er wel keuze te over zijn.

In volgorde

De eerste in de rij is de RS5, die onlangs in Genève is voorgesteld. De dochteronderneming Quattro is van naam veranderd en heet voortaan Audi Sport. Volgens Winkelmann “betekent Quattro na 25 jaar niet veel meer voor de mensen, en de naam Audi Sport is een logo dat kan worden gebruikt voor alles binnen het Audi-gamma dat sportief is”. Niet lang na de RS5 Coupé volgen de Cabriolet- en Sportback-afgeleiden, gevolgd door de RS4. Daarna komen volledig nieuwe modellen op basis van de A6, de A7 en de Q3 (2018), die telkens recht hebben op hun eigen sportieve afgeleide. En het is ook niet uitgesloten dat er nog een RS Q5 komt om de strijd aan te gaan met de toekomstige BMW X3 M.

Ook R8

Audi Sport staat ten slotte ook in voor de ontwikkeling van de R8. En het is niet uitgesloten dat dit model een meer compacte motor krijgt. Er wordt gefluisterd over een 2.9-V6 die door twee turbo’s wordt gevoed en die meer te bieden zou hebben dan de oude 4.2-V8. Onze bronnen spreken van 440 pk en 550 Nm, zoals in de huidige Porsche Panamera 4S.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten