Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW bereidt toekomstige X3 voor

Verwachte lancering : 01-07-2017

Geschreven door Jean-François Christiaens op 27-04-2016

Gezien zijn succes lijdt het helemaal geen twijfel dat er een derde generatie van de X3 volgt. Je begint hem zelfs al sporadisch te zien op de weg, in camouflage. Hij wordt in 2017 officieel voorgesteld.

De X3 effende vanaf 2004 het pad voor de middelgrote premium-SUV’s en zit nu aan zijn tweede generatie. Het eerste model werd geassembleerd in de Oostenrijkse fabriek van Magna Steyr, maar sinds 2010 heeft de X3 zich bij zijn grotere broers X5 en X6 gevoegd in de Verenigde Staten. Het is opnieuw in deze fabriek (Spartanburg, South Carolina) die zich specialiseerde in de X-modellen van BMW dat de volgende generatie van de X3 geboren wordt. Dat gebeurt al volgend jaar.

Meer vermogen en hybride

De toekomstige X3 heeft iets grotere maten en wint vooral spierkracht. BMW heeft een M-variant van de X3 nog niet officieel bevestigd. M Performance-versies met zescilinders (benzine en diesel) staan in ieder geval op het programma zodat de toekomstige X3 tegengewicht kan bieden aan de Porsche Macan Turbo, de Mercedes GLC 63 AMG of de nieuwe Audi SQ5. Volgens geruchten komt er een X3 xDrive M40i met meer dan 400 pk. Om de geleidelijke elektrificatie van het gamma voort te zetten, verschijnt de nieuwe X3 ook als herlaadbare hybride. De 30e-mechaniek op basis van de tweeliter turbobenzine met vier cilinders zoals in de X5 40e, zou voor het eerst beschikbaar worden in de X3. Afspraak volgend jaar voor meer informatie.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten